Hydratácia v lete

V lete je hydratácia povinná a to nie len znútra ale aj zvonku. Nezabudnúť si dať pravidelne čistú vodu je základ krásnej pleti. Zároveň akosi podvedome vyhľadávame hydratačné krémy. Okrem toho, že sa dobre nanášajú, ocení ich každá pokožka. Je jasné, že slniečko nám vodu z pleti vysáva ostošesť, ale treba sa zamyslieť aj nad tým, či sami nepáchame nejaké hriechy, ktoré našu pleť o vodu oberajú. Napríklad taká studená ranná sprcha znie vynikajúco a príťažlivo, ale jej výsledok je, že sa viac potíme a pot pokožku vysušuje.

Taktiež ak je to možné vzdajte sa líčidiel s alkoholom, pretože tieto narušujú prirodzenú ochrannú vrstvu pokožky. Narušia ju na dlhú dobu a následne jej ochranný štít nefunguje proti vonkajším vplyvom, ale zároveň ani proti úniku vody z vnútra pokožky. Ak používate hydratačný krém, veľa sa pohybujete vonku a už poobede máte pocit suchej tváre, bolo by dobré ho vymeniť za nejaký krém, ktorý zároveň obsahuje aj UV filter.

Vynikajúcim pomocníkom v týchto horúčavách, ktorý môžete mať stále po ruke je minerálna voda v spreji. Stačí ju nosiť v kabelke a z času na čas si poprášiť jemne vodou tvár. Nie len, že vás to osvieži, ale zároveň to aj prospeje vašej pleti. Vyskúšajte, uvidíte, že neoľutujete.

plet

 

Published by

vzhlad

Ahojte! Som mladá, talentovaná a predovšetkým sa zaujímam o vizáž a kozmetiku. Testujem množstvo výrobkov od známych výrobcov a teda Vám môžem poradiť aké trendy sú in. Veľký dôraz kladiem na starostlivosť o svoje vyše 50 cm dlhé vlasy a mám prehľad v tom, čo ich výborný vzhľad potrebuje.

Leave a comment